Het toeval beheersen.

“Life is not orderly. No matter how we try to make it so, right in the middle of it we die, lose a leg, fall in love, or drop a jar of applesauce.”
― Natalie Goldberg

Het leven is fragiel. Bleek deze week maar weer eens. Een ouder in het ziekenhuis zo’n 1000 kilometer naar het Oosten. Dat is schrikken. Het zijden draadje van zijn leven. Maar ook mijn hart heftig kloppend.
Je wil behouden wat is. De kramp schiet erin.
Van een ander niveau. Het werk. Ook daar. Embrace change. Echt niet. Neem je eigen carriere in de hand. Nou moe, hoe moet dat. De kramp schiet erin.
Geloof je in tarot en engelenkaarten. Ik niet. Maar ergens die twijfel. Wat zou het mooi zijn als het toch waar was. Als die mooie kaart nu toch eens de toekomst sprak. Geloof je in een makkelijk leven. Nee, maar wat zou het leuk zijn als die volgende uitdaging gewoon eens vanzelf uit zichzelf zomaar op eigen kracht, op mijn deur kwam kloppen.
Ik las onlangs een artikel tegen een passievol leven. Passie en je passie najagen. Daar bestaan tig boeken over, meerdere TED talks, inspirerende quotes of facebook. Maar ach … schreef de columnist. Is het niet de realiteit dat enkel een handjevol mensen echt hun passie leven kunnen. Misschien moet je daar wel rijk geboren, uitzonderlijk getalenteerd en keihard werkend voor zijn. Heelder volksstammen blijven ongelukkig achter. Zij hebben de eindmeet van een passievol leven niet gehaald.
Ander optie. Een leven met een glimlach. Een leven dat je gelukkig maakt. Beeld het je in. Je ziet jezelf fluitend door de kantoorgang lopen. Ah nee, je huppelt en bent haast gewichtloos. En nee, dit is geen shot van jij die zich na een saaie werkdag naar huis rept. Je fluit en lacht omdat je het leuk vindt wat je doet. Omdat het jou erkenning en vreugde geeft. En jouw lach toverde een lach op het gezicht van een ander.
Zou mooi zijn. Uit zo een droom ontwaak je met een glimlach.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Het toeval beheersen.

  1. wow heel mooi geschreven Natalie! Sterkte met de zieke ouder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s